Så anlitar du flyttstäd på bästa sätt

Att flytta är både jobbigt och tidskrävande. Det är mycket som ska förberedas och packas ner, slängas eller säljas och städningen är då det sista man vill tänka på. Idag finns det oerhört många städfirmor som erbjuder just flyttstädning och som kund kan det kännas svårt att välja rätt, speciellt om man tidigare inte anlitat ett företag. Det första man bör tänka på är att läsa recensioner från oberoende personer. Recensioner är ett mycket bra och riktigt sätt att få en ärlig bild av företaget och vad som erbjuds. Internet öppnar upp många möjligheter och här har man också chansen att läsa vad städfirman inkluderar i tjänsten och om det finns utrymme för tilläggstjänster.

Fast pris eller timpris?

De allra flesta vet att en flyttstädning kan kosta mycket pengar, men en kvinna från Knivsta råkade ut för en mycket tråkig situation där flyttstädningen kostade 26 000 kronor. Städfirman menade att kvinnan skulle betala för allt material som användes, men även de timmar som arbetet tog. I detta fall hade städfirman städat i 43 timmar, något som är mycket ovanligt och detta är ett klassiskt fall på en oseriös firma. Många kunder som anlitar städning är säkra på att pris-per-timme är till sin fördel, däremot kan de slå tillbaka hårt om det inte finns tydliga regler och villkor. Vill man känna sig trygg är det en bra idé att välja ett företag som erbjuder ett fast pris. På detta sätt är det svårare för företaget att ge tilläggsavgifter och man kan lättare planera utgiften. Som kund bör man alltid läsa de allmänna villkoren, eftersom det oftast är där som eventuella prishöjningar kan döljas.

Hitta rätt städfirma för dig

Flyttstädning ska vara ett sätt för kunden att få hjälp och avlastning under en redan stressfull flytt. Idag finns det mycket tydliga riktlinjer för vad som ska ingå för att tjänsten ska kunna benämnas som flyttstäd, men det är viktigt att komma ihåg att alla människor har olika syn för hur ett hem bör efterlämnas. Som kund har man ett eget ansvar över att se till att den tjänst man beställt inkluderar alla moment man önskar, man gör därför rätt i att ställa frågor och be om städinstruktioner för tjänsten. Flyttstädning erbjuds i alla delar av landet och internet är det bästa sättet för att hitta en städfirma du känner dig trygg med. Det enklaste är att använda en sökmotor med söktext som flyttstädning gävle eller flyttstädning Stockholm, beroende på vart du befinner dig.